Nyt iværksætterhus i nedlagt kaserne

En gammel kasernebygning danner rammerne om ny udviklingspark for foreløbig en håndfuld vidensvirksomheder.

Læs mere
Fold sammen
Fredag eftermiddag indvier borgmester Niels Ulrik Hermansen (V) officielt Den Kreative Matrikel, Ringsteds nye iværksætterhus.

Huset på cirka 1000 kvadratmeter rummer foreløbig en håndfuld virksomheder med tilsammen en snes beskæftigede. De foretrækker selv betegnelsen videnskollektiv om huset.

- Meningen er at give adgang til et miljø med andre iværksættere og vidensvirksomheder. Der er fælles faciliteter, blandt andet et auditorium med 70 pladser, og desuden er tanken, at virksomhederne kan indgå i nye netværk. Der er stadig seks-syv ledige kontorer, og indtil videre fylder vi dem ved, at helt nye iværksættere kan sidde her gratis en dag om ugen, fortæller projektleder Thomas Hørdam.

Han er ansat af den midtsjællandske kommune og Ringsted Erhvervsforum, som begge har været med til at søsætte iværksætterhuset. Bygningen ejes dog af virksomheden Concare IT, der også selv bor i Den Kreative Matrikel.

En af de foreløbig fem firmaer i huset er enmandskommunikationsbureauet Added Value Communication.

- Jeg havde haft eget firma i halvandet år og var klar til næste skridt. Jeg havde blandt andet brug for sparring og for professionelle rammer, når jeg fik gæster i firmaet. Jeg håber også, at nogle af os på et tidspunkt kan gå sammen og skabe nye forretningsområder, siger iværksætter Christian Pedersen.

Bygningen med Den Kreative Matrikel var oprindeligt en del af et stort kaserneareal, som er ved at blive omdannet til en helt ny bydel med over 1000 beboere, plejehjem og børneinstitution. Ud over iværksætterhuset er den første butik også på vej.