Nye billeder af Apples "rumskib"

Apple arbejder på højtryk for at få myndighedernes godkendelse af selskabets udspil til et nyt, spektakulært hovedkontor.

Apples kommende hovedkontor. Fold sammen
Læs mere
Foto: cupertino.org
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Rumskibet" bliver det kaldt, Apples kommende hovedkontor.

Og når man ser de seneste billeder af det storstilede projekt, så passer beskrivelsen meget godt.

IT-selskabet arbejder i øjeblikket på at overbevise de lokale myndigheder i Cupertino, Californien, om at godkende projektet, som går under navnet ”Apple Campus 2”.

I den forbindelse er der kommet nye billeder frem om, hvordan byggeriet kommer til at se ud.

Billedserie: Apples kommende hovedkontor

Alt tyder på at myndighederne vil godkende projektet, som vil have plads til 12.000 medarbejdere, hvoraf 3.000 vil kunne sidde ned i kantinen samtidig.

Apple fremhæver desuden, at man vil skabe en »grøn« bygning med sin egen strømforsyning, der er baseret på miljøvenlige energikilder, ligesom biler skal gemmes væk under bygningen i enorme parkeringskældre.

Projektet er så vigtigt for Apple, at den sygemeldte Apple-chef, Steve Jobs, for et par måneder siden selv deltog i et åbent byrådsmøde, hvor han præsenterede sine planer.

Hvis Apple får de nødvendige tilladelser, skal byggeriet starte til næste år, og hovedkvarteret skulle så stå færdigt senest i 2015. Det nuværende Apple-campus med den berømte adresse Infinite Loop skal fortsat bruges, og der skal køre shuttle-busser mellem de to adresser.