Nybagt milliardær blev afvist hos Mærsk

Lars Dalgaards IT-virksomhed er netop blevet solgt for 19 milliarder kroner - som ung var han ikke noget for Mærsks IT-afdeling

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en handel af de større, da opkøbet af Lars Dalgaards it-virksomhed blev offentliggjort i søndags. Det er Lars Dalgaards virksomhed Successfactors, der laver software, som den tyske software-gigant SAP valgte at kaste sig over med et bud på 19 milliarder kroner.

Men selv om han har skabt et firma af så stor værdi, så blev han pænt afvist, da han som ung søgte job i Mærsks IT-afdeling. Det skriver netavisen Version 2.

»De ville ikke have mig i deres IT-afdeling – jeg kunne ikke bruges. Jeg havde ellers skrevet en ansøgning med et interessant brev på to sider, hvor jeg kom med forslag til ændringer i firmaets IT-afdeling. Det kunne de åbenbart ikke bruge,« siger Lars Dalgaard.

Og Mærsk er endda et af  få idoler, som den nybagte milliardær har.

»Mærsk er nok den, der kommer tættest på. Men jeg vil ikke sige, jeg har et egentligt idol. Det lyder bare så arrogant at sige. Jeg lader mig mere inspirere af folk som Richard Branson eller Jack Welch,« fortæller Lars Dalgaard.

Den 44-årige danske iværksætter, startede firmaet Successfactors for 10 år siden. Men selv om SAP har købt virksomheden, er Lars Dalgaards ambitioner stadig enorme på Succesfactors vegne.

"Firmaet skal ændre verden og den måde, vi arbejder på. Derfor tænker jeg aldrig på firmaet som færdigt. Jeg byggede det, fordi det skulle overleve i resten af verden, også når jeg er væk," lyder det fra Lars Dalgaard.