Ny Tryg-formand varsler nye tider

Jørgen Huno Rasmussen har som ny Tryg-formand strategien klar og et ønske om, hvordan hans arbejde skal huskes. Det kræver dog, at han formår at samle ejerkredsens uenige fraktioner i forenelighed.

Går alt efter planen for Jørgen Huno Rasmussen, håber han at blive husket for at have gjort en forskel som formand i Tryg A/S og TryghedsGruppen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TryghedsGruppen, der er hovedaktionær i forsikringskoncernen Tryg A/S, er klar til en ny epoke, hvor al snakken om fløjkrig og hanekampe hører fortid til. Det siger den nye formand, Jørgen Huno Rasmussen, efter han onsdag blev den store sejrherre ved TryghedsGruppens repræsentantskabsmøde.

Her blev Jørgen Huno Rasmussen således ny formand og fik samtidig valgt alle bestyrelsens fem opstillede kandidater ind i bestyrelsen, mens gruppen af kritikere ikke fik en eneste af deres tre kandidater valgt ind. På mødet blev repræsentanterne enige om at begrave stridsøkserne, siger Jørgen Huno Rasmussen.

»Vi havde et godt og konstruktivt møde i repræsentantskabet, hvor vi var enige om at trække en streg i sandet og lægge alle tidligere tiders strid og opgør bag os og så samle alle gode kræfter om det, vi har til fælles; nemlig ansvaret for en meget stor formue og ejerskabet af et af Nordens største og mest veldrevne forsikringsselskaber,« siger han.

Han udpeger fremadrettet tre prioriteringsområder i arbejdet hos TryghedsGruppen.

»Det er for det første at sikre, at vi er en langsigtet god ejer af forsikringsselskabet, som skal drives professionelt med fokus på effektivisering og kundetilfredshed. For det andet skal vi videre i at styrke vores åbenhed og dialog med alle interessenter og samarbejdspartnere, og for det tredje skal vi til stadighed sikre, at vi får stabile økonomiske resultater, så vi fortsat kan udvikle aktiviteterne i TrygFonden til glæde for Danmark,« siger han.

Åbenhed eller mangel på samme

Netop åbenheden eller rettere manglen på samme har ellers været kritiseret voldsomt af en række repræsentanter på det seneste. Men det skal et nyslået udvalg med repræsentantskabsformand Peter Gæmelke i spidsen nu kigge nærmere på og evt. komme med forslag til, hvordan det kan forbedres.

Overskud og fyringsrunder kan kombineres

Derudover lægger Jørgen Huno Rasmussen med kravet om stabile økonomiske resultater op til, at forsikringskoncernen Tryg fortsat skal drives stramt og med fokus på omkostningerne.

Han erklærer sig samtidig uenig med tidligere Tryg-topchef Stine Bosse, der for nylig i Berlingske udtalte, at det ikke er okay som virksomhed at lave store overskud og samtidig fyre en masse.

»Vi tror på, at jo mere effektivt og profitabelt selskabet (Tryg, red.) drives, jo bedre er det for kunderne på længere sigt,« siger Jørgen Huno Rasmussen og fastslår, at man i hans optik godt kan have store overskud og fyringsrunder på samme tid.

Går alt efter planen for Jørgen Huno Rasmussen, håber han at blive husket for at have gjort en forskel som formand i Tryg A/S og TryghedsGruppen. Men hans arbejde skal ikke bedømmes allerede om et år eller to.

»Mit ønske er, at vi bliver vurderet på det langsigtede. Om ti år skal man sige, at vi har et forsikringsselskab, der leverer bedre produkter til mere konkurrencedygtige priser, vi har en TryghedsGruppe, hvis formue er større, end den var for ti år siden, og vi kigger på en periode med ti år, hvor TrygFonden virkelig har gjort en forskel i Danmark og skabt nogen effekt. Det vil jeg gerne have, at vi bliver vurderet på.«