Ny chance til unge indvandrere

Mens regeringen drømmer om at få 95 procent af alle unge til at be­stå en ungdomsuddannelse, er virkeligheden, at kun få indvandrerunge når i mål.

I Århus er det blot 50 procent af unge med indvandrerbaggrund mellem 16 og 19 år, som får en uddannelse, og billedet er det samme i landets øvrige store byer.

Men det skal et nyt projekt med rod i det århusianske iværksættermiljø rette op på. Det skriver metroXpress.

»I en tid med skrigende mangel på arbejdskraft er det spild af godt menneskeligt potentiale at lade så mange unge falde igennem. Derfor må vi gøre disse unge i stand til at hjælpe sig selv,« siger Astrid Wierzba, kommunikationschef hos KaosPiloterne.

Hun skal i dag præsentere projektet 'Den personlige iværksætter' for undervisningsminister Bertel Haarder (V). Han har på forhånd udtrykt interesse for uddannelsen, som kombinerer faglige færdigheder, fysisk træning og personlig udvikling. Projektet er blevet præsenteret for Århus og Københavns Kommuner, uden at finansieringen er kommet på plads.

Ifølge integrationskonsulent og leder af den radikale gruppe i Københavns Kommune Manu Sareen bør det være en formalitet at gøre uddannelsen til en realitet.

»På nogle uddannelser er der op til 70 procent frafald blandt unge indvandrere. Hvis ikke vi hjælper dem til at komme i gang igen, vil vi stå med en hel generation af tabere. Det er dyrt, og det kan vi ikke være bekendt,« siger Manu Sareen, der kalder Kaos­Piloternes projekt unikt.

Beskæftigelsesrådmand i Århus Gert Bjerregaard (V) er ikke umiddelbart indstillet på at åbne kommunekassen:

»Jeg ser det i høj grad som en statslig opgave, og derfor håber jeg, at projektet bliver godt modtaget i undervisningsministeriet. Men jeg er samtidig parat til at se på alle de muligheder, vi har, for at støtte sådan en uddannelse.« Henning Mols.

Kilde: Metroxpress