Nu rådgiver fyret Skat-direktør både Skat og Skatteministeriet

Forhenværende Skat-direktør Jesper Rønnow Simonsen har rådgivet både Skat og Skatteministeriet efter sin fyring i august. Det bekræfter Skatteministeriet i et svar til Berlingske Business.

I august 2016 blev Jesper Rønnow Simonsen fyret som direktør for Skat efter en række skandalesager. Jesper Rønnow Simonsen var øverste direktør for Skat i knap 4 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I august 2016 blev Jesper Rønnow Simonsen fyret som direktør for Skat efter en række skandalesager. Men selvom Jesper Rønnow Simonsen blev fyret og fristillet, så har han efterfølgende rådgivet både Skat og Skatteministeriet.

»Skatteministeriet aftalte i forbindelse med Jesper Rønnow Simonsens fratrædelse, at han i opsigelsesperioden skulle stå til rådighed for Skatteministeriet, hvis der opstod behov herfor. Jesper Rønnow Simonsen har siden sin fratræden stået til rådighed inden for de aftalte rammer,« oplyser Skatteministeriet i et skriftligt svar til Berlingske Business.

Skatteministeriet ønsker ikke at uddybe præcis i hvilket omfang og med hvilke opgaver Jesper Rønnow Simonsen har hjulpet. Men ministeriet understreger, at aftalen om, at Jesper Rønnow Simonsen skal stå til rådighed, ikke har haft nogen betydning for den løn, som den detroniserede direktør modtager efter sin fyring.

»Aftalen havde ingen betydning for den honorering, Jesper Rønnow Simonsen modtager,« oplyser ministeriet.

Jesper Rønnow Simonsen, der blev fyret i kølvandet på blandt andet skandalerne om svindel med udbytteskat for 12,3 mia. kr. og det kuldsejlede inddrivelsesssystem EFI, modtager i alt 2,2 mio. kr. plus pension efter sin fyring.

»Efter sin fritstillelse modtager Jesper Rønnow Simonsen løn i fratrædelsesperioden fra 26. august 2016 til udgangen af februar 2017. Derudover ydes der et fratrædelsesbeløb svarende til 12 måneders løn. Det kan oplyses, at Jesper Rønnow Simonsens månedsløn fra Skatteministeriet udgør i alt 122.825 kr. Dertil kommer pension,« skriver Skatteministeriet og tilføjer:

»I det omfang Jesper Rønnow Simonsen tager andet arbejde på det offentlige område i de sidste tre måneder af fratrædelsesperioden, modregner Skatteministeriet indtægten fra det nye arbejde i den udbetalte løn.«

Fyringen af Jesper Rønnow Simonsen skete samtidig med annonceringen af en kæmpe kriseplan for Skat. Planen kommer til at ændre helt grundlæggende på opbygningen af Skat, der er landets største statslige styrelse med mere end 6000 ansatte. I spidsen for arbejdet med at ændre Skat står 48-årige Merete Agergaard, der overtog efter Jesper Rønnow Simonsen.