Nu kommer bølgen af brugte biler

ALD åbner landets største brugtbilhus og gør klar til det boom i nyere brugte biler, som følger efter de senere års eksplosive vækst i billeasing.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største brugtbilcenter åbner nu i Fredericia - det mener i hvert fald ALD, som står bag.

Der bliver plads til over 1.000 biler, heraf 100 biler i selve udstillings-huset.

Pladsen er blevet for trang i Høje-Taastrup vest for København, skriver ALD i en pressemeddelelse, og derfor mere end fordobler man udstillingspladsen ved at åbne brugtbilhuset i Fredericia.

Næsten alle bilerne har kørt som leasingbiler gennem moderselskabet ALD Automotive.

Det skyldes det en klar forventning om et boom i nyere brugte biler. Siden momsreglerne blev ændret i slutningen af 1990erne, og det blev mere attraktivt at lease firmabiler, har bil- og leasingbranchen oplevet mere end en fordobling i antallet af leasede biler.

"ALD Danmark er vokset femten gange i omsætning. Det skyldes blandt andet vores koncept med både at tilbyde totalleasing og dernæst at sælge de enkelte biler til private gennem ALD Bilsalg," siger administrerende direktør Poul Brødsgaard, ALD Automotive.

Datterselskabet ALD Bilsalg solgte i 2006 cirka 4.000 tidligere leasingbiler, hvilket resulterede i en omsætning på omkring 670 millioner kroner. Det nye bilhus i Fredericia betyder, at ALD Bilsalg i år forventer at kunne øge salget til 5.000 biler.

"Når der kommer voldsomt flere leasede biler, og de bliver skiftet efter 3-4 år, betyder det en lige så voldsom vækst i antallet af nyere brugte biler, som vi får til salg - og det kræver mere plads," siger direktør for ALD Bilsalg, Bjarne Jakobsen.

Bilhuset i Fredercia er opført, udstillingshallen er ved at blive fyldt med klargjorte biler, og midt i marts vil alle medarbejderne være rykket ind. I alt 35 medarbejdere vil fra starten udgøre bemandingen i Fredericia-huset, der vil indeholde billeasing, brugbilsalg, klargøringscenter, bilværksted og FDM-testcenter.

ALD-huset i Fredericia vil fungere som nyt jysk domicil for billeasing, der flytter fra Århus.