Nu griner selv Smedegaard

Han er en seriøs herre, Mærsk-ceo Nils Smedegaard Andersen.

Foto: Søren Bidstrup. Jagten på Carlsbergs nye topchef efter Nils Smedegaard Andersen er slut. Fra egne rækker er Jørgen Buhl Rasmussen blevet forfremmet til Carlsbergs administrerende direktør, og han tiltræder den 1. oktober. Her ses Jørgen Buhl Rasmussen på pressemødet i dag mandag den 3. september.
Læs mere
Fold sammen

Men det var tydeligt at se, at onsdagens regnskab fra selskabet bekom topchefen godt – rigtigt godt.

Der blev joket over for journalisterne (og det er vi ikke rigtigt vant til), der blev smilet mere end sædvanligt, og der var da også grund til at være glad for chefen, der over nogle år har stået i spidsen for en regulær forvandling af A.P. Møller - Mærsk.

Ud er røget sideaktiviteter og aktiviteter uden stort perspektiv, i stedet er der tung fokus på færre centrale forretningsområder.

Det har givet afkast på bundlinjen og udsigt til endnu mere, når økonomierne i verden bliver bare lidt bedre.

Spørgsmålet er dog, om Smedegaard også smilede, da det blev opdaget, at man i regnskabet havde skrevet, at Mærsk er på jagt efter nye forretningsområder uden for de eksisterende. Det virker i hvert fald til, at det var en fejl, at det var kommet med. Nu spørger mange, hvad Smedegaard egentlig vil med selskabet og dets mange millliarder.