Nu får Madoffs ofre deres penge

Kurator er klar til at begynde tilbagebetalinger af 1,4 mia. kroner til svindleren Bernie Madoffs ofre. I alt skal mere end 36 mia. kroner tilbagebetales.

Bernard Madoff svindlede sine ofre for mere end 36 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storsvindleren Bernie Madoffs ofre kan nu begynde at ånde lettet op. Bernie Madoff snød gennem et pyramidespil snød sine kunder for mere end 110 milliarder kroner, og selvom størstedelen er tabt for kunderne, kan de nu begynde at se frem til at få en smule tilbage, skriver CNN Money.

Det er kuratoren for Bernie Madoffs bo, der nu har ansøgt domstolen i New York om tilladelse til at oprette en fond til de godt 13 milliarder kroner, han indtil nu har skaffet tilbage. Yderligere 25 milliarder er identificeret og vil følge senere.

Det er planen, at omkring 1,4 milliarder i første omgang skal tilbagebetales. Udbetalingerne bliver dog begrænset af den syndflod af sagsanlæg, kuratoren har fået i forbindelse med udredningen over, hvilke af Madoffs kunder, der skulle have hvad.Mere end 16.000 personer har anmeldt krav mod den nu fængslede investor. Godt 10.000 af dem er dog blevet afvist. De fleste fordi de ikke havde pengene direkte investeret hos Madoff, men via en mellemmand. Og omkring 3000 fordi de af kurator blev vurderet til samlet at have fået en gevinst ud af investeringerne.

Alligevel betegnes de begyndende tilbagebetalinger som en milepæl i sagen om Bernie Madoff. Hovedpersonen selv afsoner nu 150 års fængsel.