»Nu er Vestas stærk nok til at undvære mig«

Timingen til at forlade Vestas er helt rigtig, fordi vindmøllekoncernen nu er på fode igen. Sådan lyder det fra Vestas' koncerndirektør, der nu danner parløb med Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen.

Vestas-profil forlader vindkoncernen og skal fremover være direktør i et selskab, der ejes af Brøndbys hovedaktionær. Den 39-årige koncerndirektør for vindmøllegiganten Vestas, Morten Albæk, forlader sin post senest ved udgangen af juni, skriver Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Morten Albæk er kendt for at være en mand med store armbevægelser. En mand der heller ikke er bange for at sætte ord på egne bedrifter.

Derfor er hans afskedssalut i forbindelse med afgangen fra jobbet som kommunikationsdirektør i Vestas måske heller ikke den helt store overraskelse.

 

»Vestas er stærkere og mere veldrevet, end virksomheden har været på noget tidspunkt tidligere. Og det betyder også, at virksomheden nu sagtens kan undvære mig,« siger han til TV2 Finans og fortsætter senere, da han bliver bedt om at sætte ord på virksomhedens tilstand for tre år siden :

»Virksomheden var i en signfikant krise, som kunne have betydet, at Vestas ikke eksisterede som selvstændig virksomhed i dag. Men nu er det historie, fordi vi rent faktisk lykkedes med at gøre det, vi ville, nemlig at skabe et nyt Vestas, der er den stærkeste i vindmølleindustrien,« siger han.

Efter seks år i Vestas danner Morten Albæk nu i stedet parløb med investor Jan Bech Andersen - i offentligheden kendt som rigmanden, der reddede fodboldklubben Brøndby.

De to har stiftet investerings - og rådgivningsvirksomheden Voluntas, som Albæk bliver administrerende direktør for. Der bliver skudt omkring 600 millioner kroner ind i virksomheden i frisk kapital.

Og ambitionerne er høje; intet mindre end at investere i virksomheder, der påvirker det omkringliggende samfund på en positiv måde. Men det handler dog også om at skaffe et godt afkast.

»Vi ønsker at tjene penge, også mange penge, og bevise at man faktisk kan gøre det, samtidig med at man har et positivt socialt aftryk på omgivelserne,« siger Morten Albæk.

De to herrer har for alvor lært hinanden at kende via deres bestyrelsesarbejde i Brøndby, hvor Albæk trådte til sidste år. Siden er snakkene blevet mere intensive. Og det er altså endt med, at Morten Albæk for et halvt år siden, nytårsaftensdag, forhandlede sin afgang med Vestas' koncernchef Anders Runevad.

»Jeg har haft nogle fantastiske år i Vestas, som jeg er meget taknemmelig for. Men jeg ser livet som én stor oplevelsesrejse. Og nu er det tid til at opleve noget nyt,« siger han.

Ifølge Morten Albæk er der allerede investeringer i sigtekornet og samarbejdsaftaler på vej mellem Voluntas og flere kapitalforvaltere og potentielle partnere.