Novo Nordisk får analytikerpris

Det danske medicinalflagskib Novo Nordisk fik torsdag aften Den Danske Finansanalytikerforenings Informationspris for 2008.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det var Novo Nordisks økonomidirektør Jesper Brandgaard, som på vegne af selskabet, modtog prisen i overværelse af flere end 225 medlemmer og gæster fra den finansielle sektor.

”Novo Nordisk har på hjemmesiden en glimrende beskrivelse af den vigtige pipeline af nye produkter under udvikling. Der er et overblik over, hvor de enkelte projekter er i udviklingsfaserne, og så giver denne del af Novo Nordisk’s hjemmeside desuden overblik over den tilgængelige information om det konkrete projekt,” sagde Jens Houe Thomsen, formand for DDF’s Regnskabsudvalg, ved overrækkelsen og fortsatte:

” Novo Nordisk har taget konsekvensen af årsrapportens omfang og indføjet en læseguide på en af dokumentets første sider. Et godt eksempel på selskabets konstruktive tilgang. Alt i alt er der tale om en flot informationshelhed, som igen idet forgangne år er udviklet yderligere, og som i høj grad kan tjene til inspiration for andre.”

Informationsdiplomet
Finansanalytikerforeningens Informationsdiplom gik til Brødrene Hartmann ved økonomidirektør Tom Wrensted.

Informationsdiplomet gives for en særlig indsats indenfor en udvalgt del af den samlede information til aktiemarkedet, og det er den åbne og ligefremme kommunikation om den turn around, som Brødrene Hartmann har været igennem, der gav anledning til diplomet.

”I ledelsesberetningen er ”Forward to basics” strategien omtalt, og i en overskuelig tabelform gives et overblik over de centrale aktiviteter i Brdr. Hartmann’s turnaround. Der er tale om en meget transparent rapportering, i en periode hvor der er gennemført mange store forandringer i selskabet, og Brdr. Hartmann har i høj grad sat standard for, hvordan man med en åben information kan fortælle også om de ubehagelige nyheder på en facon, der understøtter troværdigheden”, sagde Jens Houe Thomsen.