Novo giver 1,5 mio. kr. til kræftlæge

Novo Nordisk prisen 2007 er netop blevet givet til den finske professor Marja Jäättelä, der arbejder hos kræftens Bekæmpelse i Danmark.

Professor, med.dr. Marja Jäättelä, Kræftens Bekæmpelse, tildeles Novo Nordisk Prisen 2007 på 1,5 mio. kr.

Prisen gives for hendes banebrydende opdagelser vedrørende processer, som styrer cellers død og som åbner nye veje for bekæmpelse af kræftceller, oplyser Novo Nordisk Fonden, der står bag prisen.

Novo Nordisk Prisen er på i alt 1,5 mio. kr. Prisen består af en personlig del på 500.000 kr. før skat samt yderligere 1 mio. kr., som prismodtagen kan disponere over til nye forskningsinitiativer, umiddelbare behov for apparatur, laboranthjælp, studierejser i udlandet eller invitation af gæsteforskere til Danmark med henblik på udveksling af viden.

Marja Jäättelä kom til Institut for Biologisk Kræftforskning ved Kræftens Bekæmpelse i København i 1991, og i 2003 blev hun professor i cancerbiologi. Marja Jäättelä har en omfattende videnskabelig produktion af høj international klasse og har været inviteret som foredragsholder på kongresser i en lang række lande. Hun har desuden været vejleder for mange yngre forskere, som studerer kræft, ifølge Novo Nordisk Fonden.