Novo-fond hælder 100 millioner i skole

Copenhagen International School kan godt begynde at trække i spenderbukserne. Novo Nordisk Fonden udskriver check på 100 millioner kroner til skolens kommende afdeling i Nordhavnen.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

100 millioner kroner har taget kursen mod Nordhavnen og den afdeling af Copenhagen International School, som skolen vil oprette i den nye københavnske bydel. Det står klart, efter parterne i en pressemeddelelse har afsløret, at Novo Nordisk Fonden er klar til at støtte projektet.

Novo Nordisk Fonden sidder via holdingselskabet Novo A/S på omtrent 25 procent af ejerskabet af både medicinalselskabet Novo Nordisk og enzymproducenten Novozymes, hvilket gør den til en af de store og kapitaltunge fonde i Danmark.

Ejendomsfonden fastslår, at donationen betyder, at projektet nu kan realiseres, og at faglokalerne vil få »udstyr i verdensklasse«.

Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, forklarer, at der er tale om en særbevilling i anledningen af 90-året for fremstillingen af den første insulin i Danmark, og at fonden med donationen vil understøtte interessen for dans forskning.

»Med støtten til etablering af Copenhagen International School i Nordhavn ønsker Novo Nordisk Fonden at medvirke til at gøre Danmark attraktiv for internationale arbejdstagere, herunder at understøtte internationaliseringen af Københavns-regionens forskningsmiljøer,« siger Sten Scheibye i meddelelsen og tilføjer:

»Samtidig ønsker fonden at understøtte, at undervisningen inden for bl.a. naturvidenskab kan foregå i nyskabende og avancerede faciliteter. Dette kan medvirke til, at interessen for naturvidenskab stimuleres og udvikles, hvilket vil styrke dansk forskning på langt sigt.«

Copenhagen International School hører hjemme i Hellerup. Den har omtrent 1.200 elever i alderen fra tre til 19 år. Siden åbningen af en afdeling på Østerbro i 2011 har der været en elevtilgang på omtrent 40 procent - det fra knap 600 til nu over 800 elever. Med etableringen af afdelingen Nordhavn forudser skolen, at væksten vil kunne fortsætte. Den nye skole forventes klar til indflytning i august 2016.