Norge er navnet på ugens udfordring

Udfordring. Fem skarpe spørgsmål om de ugentlige udfordringer i det danske erhvervsliv stilles i dag til Henning Christensen, der er grundlægger af og adm.direktør i møbel- og køkkenkoncernen Designa A/S.

På 15 år er det lykkedes en af Jyllands største iværksættere, Henning Christensen, at skabe en ekspanderende møbel- og køkkenkoncern, der i år ventes at omsætte for cirka 450 mio. kr.

Designa har for alvor udfordret de store køkkenproducenter i Danmark, men Henning Christensen vil ikke nøjes med det danske marked.Hvad er din største udfordring i den kommende tid?


- Vi er efterhånden dækket ind i Danmark med butikker, og nu gælder det Norge. Sidste år købte vi Det Norske Køkkencenter i Bergen med 75 medarbejdere, som i dag er vores norske samlefabrik, og som har to butikker i henholdsvis Bergen og Oslo. Jeg skal rundt i Norge med vores norske direktør, Jon Magne Fossen, for at se på egnede lokaliteter til nye butikker.Hvordan løser du konkret den opgave?

- Jon Magne Fossen finder en række egnede placeringer, og jeg tager derop for at vurdere forholdene og give mit besyv med. Min sekretær ordner alt det praktiske med flybookinger, for vi flyver rundt fra by til by, og nej! Du får mig ikke til at sige, hvilke byer der bliver tale omHvilke personer i virksomheden bruger du til at løse opgaven?

- Vores norske direktør er naturligvis en vigtig nøgleperson i denne opgave. Det er ham, der i første omgang har været ude at inspicere forholdene. Det norske marked adskiller sig en smule fra det danske. I Danmark klumper køkkenbutikkerne sig sammen næsten i køkkengader. I Norge handler det mere om synlighed på vigtige hovedstrøg.Hvilke personer i dit private netværk trækker du på?

- Såvel min søn, Michael, som min datter, Lene, arbejder i virksomheden. Man kan vel godt sige, at jeg selv træffer de overordnede beslutninger, men jeg søger da altid at få mine ideer be- eller afkræftet dels hos mine to børn, men også hos de ledende medarbejdere i koncernen. Vi er generelt gode til at bruge hinanden, når vi skal have opgaver løst.Hvad gør du for at sikre, at opgaven bliver løst ordentlig?


- Fredag er den store mødedag, hvor vi i en række grupper ser på, hvordan ugen er gået og drøfter de tilbagemeldinger, der måtte være. Jeg deltager i alle møderne og bruger derfor det meste af fredagen på møder.