Nintendo den største miljø-synder

Greenpeace har netop offentliggjort sin liste over de 20 mest og mindst grønne elektronikgiganter.

Foto: Yoshikazo Tsuno
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den verdensomspændende producent af spillekonsoller Nintendo slutter nederst på Greenpeace’ liste over de mest og de mindst grønne elektronikvirksomheder. Det skriver Greenpeace i en pressemeddelelse.

Der er flere grunde til den dårlige placering, men de mest betydende er Nintendo-produkternes høje strømforbrug og virksomhedens forhøjede udledning af drivhusgasser.

To nordiske firmaer placerer sig til gengæld flot i den nye rangordning. Nokia ser ud til at have cementeret sin position som vinder, og Sony Ericsson indtager tredjepladsen.

"Nokia er ganske enkelt hestehoveder foran konkurrenterne. De har en seriøs kemikaliepolitik, som betyder at deres mobiltelefoner er fri for en række skadelige kemikalier, som mange konkurrenter stadig kæmper med” siger Erik Albertsen, der er ekspert i grøn elektronik i Greenpeace Norden.

Ericsson uden kemikalier
Også på indsamlingsområdet for udtjente mobiltelefoner fortsætter Nokia den gode indsats.

”Med 5000 indsamlingssteder i 84 lande har Nokia givet deres kunder nogle af de bedste muligheder i verden for at sikre, at deres telefoner ikke havner som affald i fattige lande. Nokia sætter standard for, hvad seriøs tilgang til problemerne betyder,” siger Albertsen i en pressemeddelelse.

Sony Ericsson ligger også som altid i førerfeltet, og scorer særligt flot på kemikalieområdet.

“Sony Ericsson er blandt verdens bedste til at lave mobiltelefoner uden unødvendige og skadelige kemikalier, og det fortjener de stor ros for. At virksomheden samtidig får 40 procent af deres energiforbrug fra vedvarende energikilder viser, at man godt kan det hele på én gang”, siger Erik Albertsen.

De tre grønneste elektronikvirksomheder er Nokia, Samsung og Sony Ericsson. De tre mindst grønne er Fujitsu, Lenovo og Nintendo.