Ni ud af ti i indkomsteliten er mænd

Der er kommet flere kvinder i gruppen af danskere med de højeste indkomster i løbet af de seneste 30 år, men udviklingen er gået i stå.

93 procent af de danskere der har de højeste lønninger er mænd, og selv om der gennem de seneste 30 år er kommet flere kvinder i gruppen, er udviklingen gået i stå. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

93 procent af de danskere der har de højeste lønninger er mænd, og selv om der gennem de seneste 30 år er kommet flere kvinder i gruppen, er udviklingen gået i stå. Det viser en analyse fra tænketanken Kraka ifølge Information.

I gruppen af danskere med de fem procent højeste indkomster er fire ud af fem mænd. Blandt dem der tjener mere end 3,5 millioner kroner om året er der 150 kvinder og 2150 mænd - svarende til 93 procent.

»Der er nogle strukturelle ting på det danske arbejdsmarked, som gør, at kvinder i hvert fald indtil videre har sværere ved at komme ind i topindkomstgruppen,« siger Kristian Thor Jakobsen, der er forskningschef i Kraka.

Ifølge Annette Borchorst, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, har hverken danske eller internationale studier kunnet forklare, hvorfor kønsbalancen blandt topindkomster er så skæv, skriver Information.