Ni-årig laver program til iPhone

Lim Ding Wen, en ni-årig malaysisk dreng, har skabt et tegneprogram til iPhone. Programmet har han lavet til sine to mindre søskende på tre og fem år.

Den unge programmør, Lim Ding Wen. Fold sammen
Læs mere
Foto: VIVEK PRAKASH
Programmet, der hedder Doodle Kids, er skruet sådan sammen, at man kan male på skærmen af sin iPhone med fingrene. Man sletter igen ved at ryste telefonen. Det skriver BBC News.

Programmet, har den unge mand oprindeligt udviklet til sin computer, men har nu altså lavet det om, så det kan bruges til iPhone. Og det er en succes. Det er allerede downloadet over 4.000 gange fra Apples iTunes.

Kommer ikke fra fremmede

Interessen for computere kommer ikke fra fremmede. Far, Lim Thye Chean, der arbejder ved et lokalt computerfirma, laver nemlig også programmer - blandt andet til iPhones.

Han er ikke helt så imponeret over sønnike, som man måske kunne vente.

"Doodle Kids er et ekstremt simpelt program, der kan laves af alle. Alle kan programmere - hvis Ding Wen kan, så kan du også," siger han uimponeret.

Ung erfaren mand

Lim Ding Wen har allerede lavet 20 forskellige programmer, og er flydende i seks forskellige programmeringssprog. Han begyndte at bruge computer som to-årig, og fik som syv-årig interessen for programmering.

I øjeblikket arbejder han på et science-fiction spil til iPhone, som skal hedde "Invader Wars". Der ud over overvejer den unge computernørd at melde sig ind i sin skoles robotklub.

Selv har han ikke mistet fatningen over sin succes. "Jeg lavede programmet til min lillesøster, som godt kan lide at tegne. Men det er da godt, at andre kan lide det," udtaler han.

 
Læs også:

iPhone-ejere henter ti mio. programmer til mobilen

Danmarks 50 rigeste

Supertynde fladskærme i 2009