Netværk som frirum og forretning

Kontakter: Der er ledernetværket, golf-vennerne, it-relationerne, de globale kontakter - og mange, mange flere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jens Moberg, stifter af Better Place Danmark, har et vidt forgrenet netværk, der tæller navne som ledelses-guruen Ram Charan og SAP-direktør Jim Hagemann Snabe. Moberg indrømmer gerne, at det ikke er hver måned, forbindelserne frekventeres (læs side 6), men at han kan trække på sine relationer, når det er nødvendigt. Og mon ikke den tidligere Microsoft-topchef som nyslået iværksætter og investor har brug for stærke kontakter?

Netværk fungerer på mange niveauer i dansk erhvervsliv. De kan fungere som et inspirerende frirum, bane vejen for et nyt job eller åbne døre for nye forretninger.

Læsere, der har fulgt Berlingske Nyhedsmagasin gennem en årrække, vil vide, at magasinet med de ugentlige netværksportrætter genopliver et gammelt magasin-koncept. Ikke kun fordi læserne har efterspurgt artiklerne, men også fordi der er sket stor udskiftning på topposterne i dansk erhvervsliv.

Der er skabt nye relationer og nye magtstrukturer. Det er der intet fordækt i; et godt netværk tilfører både den enkelte leder og virksomhed stor værdi.

I netværksportrættet sidste fredag fortalte NKT-topchefen Thomas Hofman-Bang, hvordan mentorer har været med til at bære ham frem. Hver fredag kan du læse, hvordan andre topledere bruger og udvikler deres netværk.Prøv Berlingske Nyhedsmagasin i 2 måneder eller læs Berlingske Nyhedsmagasin som e-magasin.