Nettet bruges som skriftestol

Det er ikke kun sportsstjerner og andre berømtheder, som bekender deres synder i fuld offentlighed. Flere danskere bruger internettet til at bekende alt fra utroskab til drab på dyr.

Det er på nettet, vi bekender vores synder - og det er godt, mener en business-professor. Arkivfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Det sker blandt andet på weblogs og i chatfora, men også på dedikerede hjemmesider som www.bekendnu.dk og www.bekendelser.dk. Det skriver Dagbladenes Bureau.

- Cyperspace er blevet den fortrukne skriftestol. Der er en betydelig vækst i netsider, hvor man fortæller om sider af ens personlighed, som ikke tåler dagens lys, oplyser professor Niels Ole Finnemann, der er leder af Center for Internetforskning på Aarhus Universitet.

Professor Ole Thyssen fra Copenhagen Business School ser posivivt på udviklingen:

- Det er vigtigt, at man får sat ord på alt det, man går rundt med i sin slamkiste. Man skal være berømt for at få sine synder udgivet i bogform, og den lutheranske kirke har afskaffet skriftestolen for menigmand, så jeg synes, at det er forståeligt og ganske fantastisk, at skriftestolen nu er genopstået på nettet.

Kilde: Dagbladenes Bureau