Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Den unavngivne rigmand, der angiveligt er en af landets rigeste, bragte sagen for en domstol i München med påstand om, at hans privatøkonomi ikke rager andre end ham selv, og magasinet desuden publicerer fantasital, der bygger på skøn.
Det har dog ikke overbevist dommeren, der ikke en gang vil lade sagen komme for retten. Begrundelsen er, at offentligheden har legitim interesse i at vide, hvor stor velstand Tysklands rigeste bygget op.
Se billederne: Tysklands bedst betalte topchef
Når det kommer til magasinets skøn over mandens formue, så mener dommeren også, at magasinet har retten på sin side. Rigmanden var nemlig blevet spurgt om, hvorvidt han ville bidrage til artiklen – og det ville han ikke, skriver Reuters.
Baggrunden for, at Tyskland har så stramme regler for privatlivets fred, skal findes i landets historie. Både nazismen og det tidligere DDR var præget af stor overvågning af borgernes færden.
Derfor er det heller ingen tilfældighed, at det netop er de tyske myndigheder, der har det med at gå i infight med store internetfirmaer som Google og Facebook over brugernes indstillinger.