Næstved får sin egen zoologiske have

Næstved får tilføjet endnu en turistattraktion til sommer, når der i byens sydlige udkant åbner en zoologisk have med blandt andet tigre, bisonokser og silkeaber.

Én mands 10-årige lange drøm om en zoologisk have i Næstved går samtidig så småt i opfyldelse, skriver Sjællandske.

Bag den nye attraktion står Peter Bo Rasmussen, der har kæmpet en stædig og ensom kamp med projektet siden 1997.

- Det har taget 10 år, og der har været perioder, hvor jeg ikke har turdet tro, at det kunne lade sig gøre. Jeg er blevet mødt med skepsis alle vegne, og jeg havde ikke kunnet klare det, hvis ikke mit bagland var i orden. Jeg har en god bank, en god revisor, og en god advokat, men det har været en hård kamp at få stablet det på benene alligevel, siger en bevæget Peter Bo Rasmussen til avisen.

De oprindelige planer gik på en mindre dyrepark, men Næstveds nye zoo kommer til at ligge i en helt anden klasse. Indiske tigre, bisonokser, silkeaber, kvælerslanger og verdens giftigste øgle vil være på plads på åbningsdagen.

- Da jeg var i udlandet og besøgte de lidt større zoologiske haver, blev det hurtigt klart for mig, at hvis man skal lave en zoo, så skal det være en ordentlig zoo. Det nytter ikke at gå på kompromis. Alt for mange laver besøgsgårde med en kamel, en zebra eller et lille terrarium, der ikke kan løbe rundt, siger Peter Bo Rasmussen.

Næstveds svar på Poul Thomsen har allerede brugt over én million kroner på rovdyr alene, og hele projektet har et budget på et to-cifret million beløb.Penge som Peter Bo Rasmussen alene har måttet lægge ud for at realisere sin drøm.

- Det er mig som eneejer, der står for hele finansieringen og hvis det går galt, så er jeg forgældet for resten af livet. Jeg har taget en stor chance, men hvis det nogensinde skulle være, så skal det være nu, hvor der er så stor fokus på miljø og natur. Jeg var ikke sprunget ud i det, hvis ikke jeg følte det kunne lade sig gøre, siger Peter Bo Rasmussen til Sjællandske.

Kilde: Sjællandske Medier