Når medarbejderne tager private problemer med på kontoret

Når job og fritid smelter sammen, kan personlige kriser pludselig blive et firma-anliggende.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er fedt, når medarbejderne tjekker mails hjemmefra, løser småopgaver på den bærbare i sofaen om aftenen og er tilgængelige på mobilen søndag eftermiddag, når en kunde pludselig står med et problem.

Fleksibilitet er nøgleordet, som også sikrer medarbejderne en lang række fordele, som betyder, at de kan få familielivet til at fungere - fordi man ikke er lagt i håndjern på arbejdspladsen fra morgen til aften. Medarbejderne styrer i høj grad selv deres arbejdsdag.

Men de nye arbejdsformer er samtidig startskuddet til nye udfordringer for virksomhederne, skriver Business.dk´s faste gæstekommentator Dan Boyter i en kommentar.

"Arbejdspladsen er som udgangspunkt en professionel sfære, men det ses også hyppigt, at personlige relationer opbygges og styrkes på arbejdet. Den personlige kontakt fører ofte til øget medarbejdertilfredshed og -effektivitet. Men når meget private forhold tages med på arbejdspladsen - hvad enten det sker, fordi det er svært at finde grænsen mellem det personlig og private eller fordi arbejdspladsen bruges til at substituere familie og venner - kan det nemt udvikle sig til en udfordring at håndtere," skriver han.

"Virksomhederne har et ansvar for, at medarbejderne trives og udvikles. Som medarbejder - og menneske generelt - har man på den anden side et ansvar for, at skabe balance i sit liv".

Læs hele Dan Boyters kommentar her, hvor han bl.a. fortæller om, hvordan de forsøger at løse udfordringerne hos Pressalit Group