Når medarbejderne synes, de får for lidt

Hvad ville du gøre som chef, hvis de ansatte forventer en kontant anerkendelse på lønsedlen for en ekstraordinær indsats, selvom det ikke er virksomhedens politik? Deltag i ugens dilemma.

Foto: Jeanette Dietl Ludwigstr. 38 930. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Dit team har de seneste seks måneder leveret varen i form af en støt stigende salgskurve efter nogle år med nedgang. Det har krævet blod, sved og tårer at vende udviklingen, og der er ingen tvivl om, at dit team har været underlagt et større arbejdspres end rimeligt.

Til gengæld har I høstet ros for indsatsen fra direktionen. Nu nærmer de årlige lønsamtaler sig med hastige skridt, og du aner omridset af en konflikt forude. For firmaet har ikke tradition for at belønne resultater med lønstigninger. Lønsamtalerne plejer at forløbe på den måde, at direktionen beslutter sig for en procentsats, som alle medarbejderes løn stiger med.

Medarbejderne i dit team er naturligvis godt klar over, hvordan proceduren for lønsamtaler er i virksomheden. Men det er din fornemmelse, at de i år forventer, at der gøres en undtagelse. Du er tilbøjelig til at give dine medarbejdere ret i, at de har fortjent en anerkendelse på lønsedlen – men du føler dig samtidig overbevist om, at det ikke kommer til at ske.