Når medarbejderen vil på jordomrejse

En kernemedarbejder beder om et års orlov, da han og familien har besluttet sig for at tage på jordomrejse. Hvad gør du som leder? Deltag i ugens dilemma.

Arkivfoto. Hvad skal Mette gøre? Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mette er leder for et team på ti medarbejdere. Alle hendes medarbejdere er dygtige og vigtige for forretningen, men hendes ene medarbejder Klaus er helt essentiel for teamet. Hans faglighed er imponerende, og hans specialviden gør en stor forskel for kvaliteten af det arbejde, som teamet leverer.

En dag kommer Klaus ind på hendes kontor. Som altid, når Klaus beder om en samtale, er hun bange for, at han kommer for at sige op. Det gør han ikke den dag, men han beder om et års orlov, da han og familien har besluttet sig for at rykke teltpælene op for at tage på jordomrejse.

Mette synes, at tanken om at skulle undvære Klaus i et helt år er uoverskuelig. Specielt nu hvor et nyt omfattende projekt skal startes op. På den anden side er hun bange for, at han siger op, hvis hun ikke efterkommer hans ønske om at få orlov. Hun ved, at Klaus ofte får andre jobtilbud, som han indtil videre har takket pænt nej til.