Når medarbejderen vil holde sin sorg hemmelig

Lederen Karsten har en medarbejder, der for nylig har mistet et nært familiemedlem. Medarbejderen har bedt Karsten om ikke at fortælle kollegaerne om hendes tab, men kollegarne er begyndt at stille spørgsmål.

Sidste uges dilemma på business.dk handlede om teamlederen Karsten, hvis medarbejder Karen er i dyb sorg efter, at hendes tvillingebror har begået selvmord. Karen har bedt Karsten om ikke at fortælle kollegaerne om det. Kollegaerne er dog begyndt at beklage sig over Karens manglende performance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Karsten er teamleder for en afdeling med otte medarbejdere. En af hans medarbejdere Karen mødte for en måned siden ikke op på arbejde. Senere på dagen får han en e-mail fra hende, hvor der står, at hendes tvillingebror, som hun var meget tæt med, har begået selvmord. I mailen beder hun ham udtrykkeligt om ikke at fortælle de andre i teamet om årsagen til hendes fravær. En uge senere er Karen tilbage på job.

Karen er tydeligt mærket af sorgen og i ugerne, der følger, har Karen svært ved at koncentrere sig, overholde deadlines og i det hele taget være mentalt til stede. Karsten udviser stor forståelse, for han ved, at hun går igennem en svær tid.

Men et par af kollegaerne er begyndt at klage til Karsten over Karens manglende indsats. Karsten er sikker på, at hvis blot de kendte til hendes situation, ville deres forståelse og tolerance være større. Han ved, at Karen har sagt, at broderens død skal holdes hemmelig. Alligevel overvejer han for Karens egen skyld at fortælle det til de andre i teamet.