Når medarbejderen kommer på arbejde i shorts

Kan man som mellemleder gribe ind, hvis en medarbejder møder op i upassende påklædning, når firmaet ikke har nogen nedskreven dresscode? Deltag i Ugens Dilemma.

Carsten er mellemleder i en større dansk bank, hvor der ikke eksisterer noget decideret regelsæt for medarbejdernes påklædning i sommervarmen.

​Det har ikke været noget problem tidligere, da medarbejderne har været gode til selv at vurdere, hvordan de skal klæde sig efter sommervejret og samtidig bevare et professionelt look.

Carsten er nu kommet i en uvant situation, da en nyansat medarbejder tilsyneladende har svært ved at afkode kulturen i forhold til netop sommerpåklædning. Medarbejderen Søren er gentagne gange kommet på arbejde iført shorts og sandaler, hvilket flere af hans kollegaer har udtrykt en vis forargelse over. Selvom Søren ikke sidder i møder med kunder, mener kollegaerne alligevel, at det sender et forkert signal til kunderne.

Carsten er i tvivl om, hvordan han skal gribe situationen an, da der jo ikke er nedskrevne regler for, hvordan medarbejderne skal gå klædt.Kilde: Lederne / www.lederne.dk