Når medarbejderen går i (for) tidlig sommerferie-mode

Hvad gør du som chef, hvis en medarbejder tager så meget forskud på ferieglæderne, at det går ud over arbejdsindsatsen. Deltag i Ugens Dilemma.

Arkivfoto fra Iris. Fold sammen
Læs mere

Du er leder for et team af kasseassistenter i et supermarked. Den store sommerferieperiode er lige om hjørnet. Forståeligt nok er der en del mere snak henover kasseapparaterne end normalt mellem dine medarbejdere om, hvornår de skal holde ferie, og hvor de skal hen.

Dine medarbejdere er pligtopfyldende, servicemindede og pålidelige, så du har besluttet dig for at se gennem fingre med den ekstra snak, som egentlig blot gør stemningen i butikken ekstra god og smitter af på både kolleger og kunder.

Der er bare én udfordring, din medarbejder Astrid, som er begyndt at tage lige lovlig meget forskud på ferieglæderne. Om to uger skal hun på sit livs rejse, som hun dagligt fortæller begejstret – og længe – om.

Hun er så opslugt af den forestående ferie, at hun begynder at blive ukoncentreret: Hun ænser knap kunderne, der er ofte difference i hendes kasse, og hun glemmer tit at udføre de opgaver, du beder hende om.