Når medarbejderen arbejder dobbelt

Kan en chef blande sig i, om medarbejderne tager en avisrute eller gør rent i en børnehave, inden de møder på jobbet, hvis det betyder, at han misser ordrer på jobbet på grund af træthed.

Foto: Modelfoto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
37 timer. Det er den normale tid, de fleste arbejder, men ønsket om at tjene flere penge, får nogle medarbejdere til at påtage sig en ekstra tjans. En avisrute, et tjenerjob, eller en tjans som taxichauffør kan være løsningen, men hvordan forholder man sig som leder til medarbejdere, der bijobber, ikke mindst, hvis det ekstra job går ud over det »rigtige« job?

Det er emnet for Ugens Dilemma fra Ledernes Hovedorganisation, hvor et ledelsesproblem bliver diskuteret hver uge. Her er dilemmaet, at en teamleder kan se, at en af medarbejderne ændrer opførsel og bliver træt i arbejdstiden. Problemet bliver ikke mindre af, at han også mister ordrer.

I Ugens Dilemma kan du overveje, hvad du ville gøre, hvis du var chef. Du kan deltage i afstemningen, og du har mulighed for at kommentere emnet og de løsningsforslag, som bringes herunder. Næste uge kan du på Business.dk og i Business Karriere læse, hvad andre læsere mener om spørgsmålet.

Ugens Dilemma

Du er teamleder i en internetbaseret boghandel, hvor der bliver arbejdet i et daghold og et aftenhold. Du og dine 13 medarbejdere har knoklet på det seneste, blandt andet havde I rigtig travlt med at nå at ekspedere alle ordrer inden jul. En af dine medarbejdere, Jan, som er på dagholdet, har længe virket træt og uoplagt. En dag falder han desuden i søvn i en pause. I første omgang tænker du, at trætheden formentlig skyldes den foregående travle periode, og du foretager dig derfor ikke noget.

Jan bliver imidlertid ved med at se træt ud, nu hvor I er kommet godt ind i det nye år. Han har desuden glemt at ekspedere et par ordrer, hvilket har givet anledning til klager fra kunderne. Du kalder derfor Jan ind til en samtale. Under samtalen fortæller Jan, at hans kone har mistet sit job, og at han er nødt til at gå med aviser om morgenen, inden han møder på arbejdet, fordi de ellers er nødt til at sætte deres hus til salg.Kilde: Ledernes HovedorganisationBusiness.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at Business.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i Berlingske Tidende, på www.business.dk eller andre platforme og medier, som drives af Det Berlingske Officin.