Når man(d) gerne vil holde barsel

Emil, som er leder i en stor detailvirksomhed, er glad for tiden. Han har nemlig fundet ud af, at han skal være far for første gang. Førhen skænkede han ikke barsel en tanke. Men som fødslen nærmer sig, bliver han mere og mere sikker på, at han gerne vil holde mere barsel end de 14 dage efter fødslen.

Emil har fundet ud af, at han skal være far for første gang. Førhen skænkede han ikke barsel en tanke. Men som fødslen nærmer sig, bliver han mere og mere sikker på, at han gerne vil holde mere barsel end de 14 dage efter fødslen. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Emil kan se i sin kontrakt, at han har ret til 12 uger med løn. Emil og hustruen bliver enige om, at Emil hurtigst muligt skal gå til sin chef og bede om orlov.

Inden han når så langt, kommer han til at tænke på, at han aldrig har oplevet, at en mandlig kollega har benyttet sig af muligheden for barselsorlov. En aften taler han om sine barselsplaner med en god kollega. Kollegaen advarer ham kraftigt mod at bede om barsel. Deres fælles chef er efter sigende af den holdning, at barsel kun er for kvinder. Kollegaen fortæller, at andre mænd, der har bedt om barsel, efterfølgende er blevet forbigået til forfremmelser og lønforhøjelser.

Emil vil nødigt lægge sig ud med chefen, men han vil jo på den anden side gerne holde barsel.Kilde: Lederne / www.lederne.dk