Når lederen er træt af ”kvinde-stemplet”

Læs og deltag i ugens dilemma her.

Foto: Morten Germund.
Læs mere
Fold sammen

Anette er Public Affairs-manager i en global medicinalvirksomhed. Her kører hun et tæt parløb med Mads, der er Public Relations-manager. Medarbejderne i deres teams deler storrumskontor, og i det daglige opfattes PA og PR som én afdeling. Samarbejdet mellem Anette og Mads fungerer rigtig godt, og de henter gensidig inspiration hos hinanden.

På det seneste har Anette bemærket noget, der er blevet en tiltagende gene for hende. Og hun synes, det er svært at tale højt om:

Når medarbejderne kommer til Anette og Mads efter råd og vejledning er der et mønster, som efterhånden er ved at få Anette op i det røde felt:

Mens medarbejderne typisk taler med Mads om faglige udfordringer og strategier, er det som om, Anette er en magnet for diverse følelsesmæssige problemstillinger og interne konflikter: En medarbejder brokker sig over, at kollega altid glemmer at afbestille mødelokaler, hvis der ikke bliver brug for det alligevel. En anden medarbejder er oprevet og føler, at en kollega er gået bag om ryggen på ham…

Hvordan får Anette sat en stopper for det uden at lægge sig ud med hele afdelingen – og måske også med Mads?