Når lederen er bange for at blive fyret

Du er mellemleder i en IT-virksomhed. Du har været ansat i to år først i et vikariat og siden i en fast stilling, hvor hovedopgaverne har været udrulningen af et nyt intranet og optimering af interne processer som eksempelvis kortlægning af arbejdsgange.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden har det seneste år mistet markedsandele, og I har mistet flere store kunder til konkurrerende firmaer. Der er ikke varslet fyringer endnu, men du føler dig overbevist om, at de er på vej.  Du har været glad for arbejdet, og det er også dit indtryk, at de har været glade for dig, men nu er intranettet oppe at køre, og de fleste opstartsproblemer er oversået. Du frygter at din stilling er nem at skære væk, og at du derfor står for skud i en eventuel fyringsrunde.

Det er begyndt at påvirke dig i dagligdagen, hvor du overfortolker rygter og kommentarer på kontoret, og du har en kortere lunte over for dine medarbejdere.

Hvad gør du?

1) Du beder din chef om en samtale for at finde ud af, om din frygt for at blive fyret er velbegrundet.

2) Du taler med din chef om, hvordan du gennem din rolle som ansvarlig for intranet og interne processer kan bidrage til at øge væksten i virksomheden.

3) Du gør dig umage med at påtale dine gode resultater overfor chefen, når du kan, og så håber du på det bedste.