Når lederen bliver forført af ledelsesteorier

Deltag i ugens ledelses-dilemma. I hvor høj grad bør du blande dig i din mellemleders ledelsesmetoder?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er afdelingschef i en produktionsvirksomhed, der laver filtre til vandrensning. Du er chef for tre teamledere, der hver især har fem-syv ansatte under sig. Du har ikke hidtil blandet dig i, hvordan de tre teamledere griber ledelsesopgaven an.

Den ene af de tre teamledere, Miriam, er i sit første lederjob. Hun har for et halvt år siden været på et kursus i grundlæggende ledelse. Hun har forsøgt at implementere sin viden om anerkendende ledelse fra kurset i hverdagen, og Miriam har løbende delt sine erfaringer på jeres fælles teamledermøder. Det er gået fint, men du ved, at hun stadig er meget usikker på sig selv som leder.

Miriam har netop læst en bog om at stå fast ved sin magt som leder, og hun er nu blevet overbevidst om værdien af at være en mere autoritær leder.

Hun har orienteret dig om, at hun vil prøve hendes at skifte ledelsesstil, men du er ikke sikker på, at en så drastisk ændring i ledelsesstil er en farbar vej. Du er i tvivl om du skal blande dig og overvejer, hvad du skal gøre.

Hvad gør du?