Når lederen bliver chefens stik-i-rend-dreng

Hvad ville du gøre som leder, hvis din chef hele tiden sætter dig til småopgaver, som ellers hører under sekretæren eller kontormedhjælperen. Deltag i Ledelsens Dilemma.

Chefen beder ofte lederen om at hente hende en kop kaffe, fylde papir i printeren eller passe hendes telefon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Du er afdelingsleder i et varehus, hvor du har været ansat i godt et års tid. Dit kontor ligger lige ved siden af varehuschefen, som du har et tæt samarbejde med. Du føler, at hun lytter til dig og værdsætter din mening, og du får lov at prøve mange nye tiltag af inden for medarbejdertrivsel, rekruttering etc.

Hun har dog en vane med at bede dig om at løse opgaver, som du ikke synes, er dit bord. Typisk er det noget med at hente hende en kop kaffe, fylde papir i printeren eller passe hendes telefon, mens hun er i møde. Det irriterer dig lidt, men du har undladt at sige noget.

En dag kalder hun dig ind på sit kontor og spørger, om du ikke vil købe en gave til hendes mand, som har fødselsdag i morgen. Bare et slips eller en parfume eller noget i den retning. Hun forklarer, at der er dukket en hastesag op, så hun ikke selv kan nå at købe gaven.