Når kontrakten er lidt for god

Anne har fået et nyt job som it-chef i en mindre virksomhed, men hun har opdaget en fejl i kontakten, der giver hende fordelagtige vilkår ved lønforhandlinger. Skal hun gøre chefen opmærksom på dette? Deltag i dilemmaet her.

Foto: karelnoppe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anne har søgt og fået tilbudt et nyt job som it-chef i mindre virksomhed, og hun er ved at forhandle sin kontrakt på plads. Den nye chef ønsker blandt andet en konkurrenceklausul i kontrakten.

Anne er ikke forskrækket over ønsket om en klausul, men hun er bevidst om, at hun vil bruge klausulen – som kan blive en begrænsning for hende i fremtiden –som et redskab til at forhandle sig til en højere løn eller andre goder.

I det udspil, Anne har modtaget fra sin nye chef, har hun opdaget en juridisk fejl, der reelt vil gøre konkurrenceklausulen ugyldig. Og nu bliver Annes samvittighed testet: Skal hun fortsætte forhandlingerne med krav om, at hun skal have kompensation for klausulen, selv om hun ved, den er ugyldig? Eller er det hendes opgave at gøre opmærksom på, at den nye virksomhed er ved at skyde sig selv i foden?

Hvad mener du Anne skal gøre?