Når kaos og karriere går op i en højere enhed

Pernille Erenbjerg kan klare det hele. Karriere, familie, bestyrelsesposter men også kaosset, der følger med.

Pernille Erenbjerg er efterhånden blevet en rollemodel for flere kvinder. Et forbillede, der viser, at karriere og familie godt kan gå hånd i hånd. Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af fordelene ved at være rodet er, at man hele tiden gør nye opdagelser. Filosoffen Peter Plys rammer måske et punkt, som Pernille Erenbjerg kan relatere til. For kaos skal man vænne sig til, og man skal acceptere det uperfekte, hvis man vil leve med tre børn, karriere, bestyrelsesposter og alt det løse. Glem alt om at leve efter Bo Bedre-standarden og hjemmelavet marmelade, som hun selv har sagt til Berlingske.

Men som koncernfinansdirektør i TDC, der netop har brugt en hulens masse penge – 12,5 mia. kr. – på opkøbet af det norske Get, er Pernille Erenbjerg vant til at misse et forældremøde hist og her. Det er et vilkår, som hører med til at være en karrierekvinde.

Derfor har hun også været mentor for unge kvinder, som står i samme situation, og som nogle gange hungrer efter mere forståelse for, at alle ikke træffer de samme valg. Heldigvis bliver man hårdhudet med tiden, som hun selv siger.

Karrierekvinde med et mål

Hun er opvokset hos revisionsfirmaet Arthur Andersen. Det var også på det tidspunkt, hun fik sine børn. Hun er blevet en rollemodel for kvinder – for det kan godt lade sig gøre at blive ved med at arbejde og stadig forfølge sine karriere-drømme trods en børneflok på tre.

Netop forfølgelsen af karrieren valgte hun, da hun i 2003 sagde farvel og tak til revisionsbranchen og satte sig ved bordet i TDC. Her blev hun vicedirektør, og i 2011 var hun kravlet hele vejen op ad rangstigen for at blive finansdirektør med overblikket over mange milliarder kroner. Det er arbejdet med det overordnede perspektiv, der får Pernille Erenbjerg op om morgenen, og hun er god til at få et team til at levere i forhold til længere målsigter. Hun er ikke særlig detaljeorienteret, men vil hellere lægge kursen. Ligesom hun var med hele vejen til at få TDC børsnoteret.

Bestyrelsesposters kvinde

Selv om mange vil mene, at en toppost, tre børn og en mand er lige rigeligt, er hun også medlem af flere bestyrelser. Blandt andet Det Kongelige Teater med den anden karrierekvinde Stine Bosse som formand. Her har hun tidligere udtalt, at hun godt kan lide rollen som sparringspartner, og bestyrelsesposten er en chance for at få indblik i en anden type virksomhed.

Udover teatret er hun medlem af DFDS’ bestyrelse, hvor bestyrelsen vurderer, at hun har international ledelseserfaring og erfaring inden for økonomi og regnskab. Og det ville være forkert at modsige sig, for udover det er hun også medlem af Dansk Industris udvalg for skattepolitik.

Med de flere bestyrelsesposter i ærmet kunne hun også godt forestille sig en tilværelse som fuldtids professionelt bestyrelsesmedlem på et tidspunkt, som hun tidligere har udtalt til Berlingske.