Når julefrokost-udvalget bliver uvenner

Hvad ville du som HR-chef gøre, hvis medarbejdernes julefrokostudvalg er ved at gå i opløsning på grund af uenighed, og den årlige julefrokost dermed er kommet i fare? Deltag i Ledelsens Dilemma.

Der er nu kun tre uger til julefrokosten, og planlægningen er godt i gang – tror du. For nu kommer medarbejderen Anya til dig og siger, at de er blevet vildt uvenner i udvalget. Fold sammen
Læs mere

Du er HR-chef i en stor servicevirksomhed med 330 medarbejdere. Tidligere har HR-afdelingen arrangeret årets julefrokost, men der har været ønsker fra medarbejderne om, at de i højere grad skulle involveres i planlægningen. Derfor har I i direktionen valgt i år at nedsætte et julefrokostudvalg blandt medarbejdere, der selv har meldt sig til opgaven.

Der er nu kun tre uger til julefrokosten, og planlægningen er godt i gang – tror du. For nu kommer medarbejderen Anya til dig og siger, at de er blevet vildt uvenner i udvalget. Blandt andet på grund af Jesper, som flere andre føler kører på frihjul. Han har altid lige et møde eller en vigtig deadline, når udvalget skal mødes. Han har dog fundet tid til at deltage i det sidste møde – kun for at brokke sig og kritisere alt det, som de andre allerede har planlagt, som han finder ”kedeligt”, ”kliche” og alt for meget ”suppe, steg og is”.

Anya fortæller, at hun og tre andre vil forlade udvalget, hvis ikke Jesper ændrer attitude eller helt dropper at være med.

Hvad gør du?

(Se afstemningen længere nede.)