Når firmaets mand bliver bedt om at gå ned i løn

Skal man acceptere at gå ned i løn, når virksomheden, man arbejder for, har økonomiske problemer? Deltag i ugens dilemma.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars er IT-chef i en teknologivirksomhed, der gennem længere tid har haft faldende indtjening. Han har været på arbejdspladsen, siden han blev udlært og har nu knap 25 års anciennitet i firmaet.

Lars er smerteligt bevidst om, at firmaets indtjening falder måned for måned - og har gjort det igennem nogle år nu. Som led i endnu en spareplan var Lars for et års tid siden med til at forhandle en aftale med sine medarbejdere om lønnedgang.

Nu har Lars været til møde med sin chef og er blevet præsenteret for et ubehageligt tilbud: Virksomheden kæmper for sin overlevelse, og direktionen har besluttet, at det nu er ledergruppens tur til at acceptere en lønnedgang. Lars har fået et udspil, der lyder på en lønnedgang på 10 procent.

På den ene side, kan Lars godt se det rimelige i, at også lederne må holde for, når virksomheden kæmper for overlevelse. På den anden side føles det som en devaluering af alt det, Lars har opnået i sine 25 år i firmaet.