Når favoritkandidaten til et job sidder i kørestol

Hvad gør du, hvis din chef vil fravælge den bedste kandidat til jobbet, fordi han sidder i kørestol? Deltag i Ugens Dilemma.

Arkivfoto: Iris Fold sammen
Læs mere

Du er leder for et team i marketingsafdelingen. I søger en ny kollega, og sammen med marketingschefen står du for rekrutteringen. I har fået over 100 kvalificerede ansøgninger, og efter gennemlæsning har du et godt øje til Jakob, som er en af de fem kandidater, I inviterer til jobsamtale.

Ved jobsamtalen overrasker Jakob ved at sidde i kørestol. Han har ikke nævnt det i sin ansøgning, men forklarer ved samtalen, at han som 17-årig mistede førligheden i underkroppen efter en trafikulykke. Da samtalen er overstået, er du stadig overbevist om, at Jakob er det oplagte valg til jobbet. Men din chef ser anderledes på det.
Hun bekymrer sig over alt det besvær, det vil medføre: Der er ikke gode adgangsforhold til kantinen, kørestolen vil kræve mere plads i indretningen af kontoret, hvor I i forvejen sidder trangt. Og hvordan med assistance? Kan man forestille sig, at der er behov for, at Jakob skal have en medhjælper med?

Kort sagt mener marketingschefen, at det er mest fornuftigt at ansætte en af de andre kvalificerede ansøgere i stedet for Jakob.
Du er overrasket over chefens holdninger, som du synes er gammeldags og fokuserer på problemer frem for muligheder.

Kilde: Lederne / www.lederne.dk