Når en afdeling er ”direktionens darling”

Teleselskabet har en udviklingsafdeling, der imponerer – og skaber misundelse.

Internt i huset har udviklingsafdelingen fået øgenavnet ”Eliten”. En håndfuld medarbejdere har tilkæmpet sig en række særligt gunstige vilkår og stor indflydelse hos topledelsen. Udviklingsafdelingen er kendt for at levere varen i form af knivskarpe analyser og strategier. De finder løsninger, tænker utraditionelt og kreativt og kan påtage sig æren for en pæn del af virksomhedens vellykkede investeringer og forretningsstrategier.

Du er chef for en af husets andre afdelinger – og dine medarbejdere oplever at stå i skyggen af ”Eliten”, når det kommer til bevågenhed fra direktionens side. Samtidig er der for nylig opstået et rygte i virksomheden om udviklingsafdelingens løn- og ansættelsesvilkår. Og nu står misundelsen og forargelsen i fuldt blus.

Medarbejderne i din afdeling beder dig forklare, hvorfor de tjener så meget mindre end kollegerne i udviklingsafdelingen. Og de taler gerne længe og indigneret om ”Elitens” lønniveau og arrogante opførsel. Du synes, det er ved at udvikle sig til en usund misundelse, men du har ingen indflydelse på, hvordan de afdelinger i virksomheden aflønnes.