Når du mistænker en kollega for at svindle

Hvad ville du gøre som mellemleder, hvis du fik mistanke om, at en af dine kolleger svindler og finansierer sit privatforbrug på firmaets regning? Deltag i Ugens Dilemma.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er mellemleder i en større engrosvirksomhed og har i ledergruppen tre kolleger. Deriblandt Louise på 43 år, som du ind i mellem også taler privat med.

Louise er leder i regnskabsafdelingen og gennemgik for et par år tilbage en skilsmisse. I den efterfølgende periode talte I flere gange fortroligt sammen om Louises problemer med at få privatøkonomien til at gå op efter en bolighandel i forbindelse med skilsmissen. Hussalget efterlod et underskud, og i Louises nye situation som eneforsørger til to halvstore børn, gav det hende en del økonomiske bekymringer.

På det seneste synes du, det virker som om, Louise trækker sig fra det sociale fællesskab. Du har et par gange spurgt til, hvordan det går med hendes situation, men hun har svaret afvigende og lidt kort for hovedet. Det kan der selvfølgelig være naturlige grunde til. Men flere ting betyder, at du har fået en fornemmelse, du ikke kan slippe igen.

For nylig var Louise på 10 dages ferie i Thailand sammen med sine børn. Det er kotyme i virksomheden, at man kan overdrage arbejdsopgaver til kolleger, mens man holder ferie. Det fravalgte Louise. Samtidig har du bemærket, at hun ofte arbejder længe på tidspunkter, hvor der ikke er andre på arbejde – sene aftener, weekender osv. Og i sidste uge bemærkede du så, at hun forlod arbejdspladsen i en ny bil.

Du har kort sagt en mistanke om, at Louise svindler med firmaets midler og finansierer sit privatforbrug på virksomhedens regning. Du har ingen beviser, men din mavefornemmelse siger dig, at noget er helt galt. Samtidig ved du, at Louise er vellidt af direktøren, og hun fremstår i det hele taget ikke som en person, man ville tro den slags om.

Hvad gør du?