Når du ikke kan holde på dine mænd

Skal man som leder i et traditionelt kvindefag kæmpe for at fastholde de mandlige medarbejdere for enhver pris? Deltag i Ugens Dilemma.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Du er leder af en daginstitution med 15 pædagoger og omkring 75 børn fordelt på tre vuggestueafsnit. Du er personligt af den overbevisning, at det er bedst for både børn og samarbejde, at begge køn er repræsenteret blandt pædagogerne.

Du har i dine fem år som leder ikke haft store problemer med at rekruttere mandlige pædagoger og medhjælpere. Men desværre bliver mændene ikke så længe hos jer, som de kvindelige pædagoger gør.

Oftest siger de mandlige medarbejdere op efter omkring et års tid. De typiske begrundelser er, at de enten søger udfordringer i institutioner med lidt ældre børn, eller at de alligevel ikke kan se sig selv i faget.

Den store udskiftning blandt de mandlige ansatte udfordrer dig. Du vil helst have voksne af begge køn, men du er samtidig også træt af gennemstrømningen. Derfor overvejer du nu, om du skal gå på kompromis med dit ideal – eller om du kan gøre noget for at fastholde de mandlige pædagoger og medhjælpere.