Når dine medarbejdere kritiserer den øverste ledelse

Læs mere
Fold sammen

Du er nystartet afdelingsleder i en mellemstor virksomhed, der producerer maskindele til det tyske marked. I begyndelsen virkede stemningen i afdelingen rigtig god. Men efter nogle få måneder på posten viser virkeligheden sig at være en lidt anden.

Faktisk oplever du op til flere gange om ugen – for eksempel ude ved kaffemaskinen eller ude på parkeringspladsen – at dine medarbejdere brokker sig til dig over virksomhedens øverste ledelse. ”De klokker jo hele tiden i det – og når det bliver al for tydeligt, laver de bare endnu en strukturændring,” lyder et af kritikpunkterne. Medarbejderne siger blandt andet også, at ”ledelsen jo er helt usynlig – kan du ikke gøre noget ved sagen?”

Indtil videre har du valgt ikke at svare eller på anden vis reagere på kommentarerne. Du har dog nævnt over for din egen leder, økonomidirektøren, at der er en del negativ snak om topledelsen blandt medarbejderne. Du er ved at være lidt træt af hele situationen, og du frygter, at den dårlige stemning før eller siden vil gå ud over resultaterne i din afdeling.

På søndag uge bringer vi her på Business.dk – samt i den trykte udgave af Berlingske Business – et bud på en løsning fra en af Ledernes rådgivere.

Kilde: Lederne / www.lederne.dk