Når din vigtigste medarbejder tager alle barnets sygedage

Hvad gør man som leder, hvis den bedste medarbejdere altid tager alle barnets sygedage i stedet for ægtefællen? Deltag i Ugens Dilemma.

Hvad gør man som leder, hvis den bedste medarbejdere altid tager alle barnets sygedage i stedet for ægtefællen? (Foto: Iris)
Læs mere
Fold sammen

Susanne er chef for et salgsteam på 10 personer i en virksomhed, der leverer bredbånd og telefoni til erhvervskunder. Medarbejderne på Susannes team er alle dygtige sælgere, men især én skiller sig ud.

Stine er firmaets supersælger. Hun sælger mere end de andre, og hun får booket langt flere møder med potentielle kunder end nogen anden i teamet.

Stine er i starten af 30’erne, gift og mor til Victor på 3 år. Susanne oplever, at Stine ofte er fraværende med barn syg. Det virker som om, at det altid er Stine, og aldrig hendes mand, som bliver hjemme med den lille.

Susanne ville ønske, at Stines mand tog nogle af sygedagene, for hun kan se på tallene, at det har stor betydning om Stine er på arbejde eller ej. Omvendt har hun ikke lyst til at blande sig i, hvordan Stine og hendes mand indretter sig i deres familieliv.