Når din lederkollega (måske) er stresset

Deltag i ugens ledelses-dilemma. Hvad gør du hvis en af dine kolleger er stresset?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er børnehusleder for 10 medarbejdere i børnehaven Bulderby. Du har fem lederkolleger og en områdeleder, som I alle seks refererer til. I ser hinanden fast en gang om måneden til et møde med områdelederen og desuden til forskellige andre møder for ledere i kommunen. Generelt fungerer ledergruppen godt, og I er gode til at sparre med hinanden om ledelsesmæssige udfordringer.

Du har lagt mærke til, at Ann-Louise, der er leder i Solsikken, virker mindre engageret til jeres ledermøder, end hun plejer at være. Hun plejer at have gode vinkler og løsninger, og hun har altid været opdateret på, hvordan man som leder kan arbejde med at få integreret den nyeste viden om børns trivsel og udvikling i det daglige arbejde. Nu bidrager hun sjældent til møderne, og en af dine medarbejdere har fortalt dig, at ”lederen ovre i Solsikken vist er lidt presset”, fordi de har fået en del børn ind med vanskeligheder og har en langtidssygemeldt pædagog.

Du snakker ikke privat med Ann-Louise, andet end om ferie, og du er ikke så tæt på hende som en af de andre lederkolleger. Det er heller ikke dig, der styrer ressourcerne i institutionerne.