Når det nye storrumskontor påvirker arbejdsindsatsen

Hvad ville du gøre som leder, hvis dine medarbejdere er utilfredse med det nye storrumskontor, og det påvirker produktiviteten? Deltag i ugens dilemma.

Foto: Søren Bidstrup. Et kontorlandskab i Pilestræde
Læs mere
Fold sammen

Peter er leder i en større kontorvirksomhed. Virksomhedens lokaler er for nyligt bygget om, og Peter og hans team på 10 medarbejdere har set frem til at tage deres nye storrumskontor i brug.

Der kommer dog hurtigt skår i glæden hos Peter. Flere af hans medarbejdere beklager sig over akustikken og temperaturen, mens nogle af dem udtrykker, at de føler sig forstyrrede af at sidde i samme rum. Omfanget af beklagelser kommer en smule bag på Peter, da han og teamet forinden ombygningen talte om hensyn, fordele og ulemper ved at flytte i storrumskontor.

Han synes i øvrigt selv, at lokalet fungerer efter hensigten. Ligeledes ved han, hvor mange ressourcer der er brugt på at indrette og ombygge lokalet, så det både er pænt og hensigtsmæssigt indrettet.

Da der er gået en måned, må Peter konstatere, at produktiviteten i teamet er faldet, efter at de er flyttet ind i det nye lokale.