Når der udspiller sig et trekantsdrama på arbejdspladsen

Ledelsens Dilemma: Du er afdelingsleder for kommunikationsafdelingen i en stor finansiel virksomhed med 500 medarbejdere. På arbejdspladsen har I en kærlighedspolitik om, at medarbejdere gerne må være kærester, så længe de ikke arbejder i samme afdeling.

Hvad gør man som leder, når personlige relationer påvirker arbejdspladsen? Fold sammen
Læs mere

I din afdeling er 34-årige Mia været ansat til at håndtere intern kommunikation. Hun har i flere år været kæreste med finansøkonomen Henrik, som sidder et helt andet sted i huset.

En dag da du kommer ind i afdelingen, står alle mændene henne ved Mias computer. Hun skal til personalebladet lave et portræt af Nina – en ung kvindelig finansøkonom - som lige er startet i Henriks afdeling, og har netop åbnet et billede, som vækker vældig begejstring hos de mandlige kolleger. Mia virker dog ikke glad ved situationen og får sagt noget i retning af, at »så flot er hun da heller ikke«.

I ugerne efter observerer du, at Mia tit er væk fra sin plads. Du får af Henriks leder også bekræftet, at Mia ofte er at finde i den anden afdeling, og at hun tit kommer forbi for lige at sige hej til Henrik – specielt når han sidder i møde med Nina, hvor hun ikke er bleg for at bryde ind.

Du har også overhørt Mia sige om Nina, at »hun kun har fået jobbet på grund af sit udseende« ligesom du kan se, at portrættet i personalebladet er skrumpet til 10 linjer og billede er fjernet.

DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR