Når der er tvivl om medarbejdernes julegaver

Når medarbejdere skal have julegaver, bør så man tage hensyn til folk, der ikke drikker alkohol eller spiser kød? Fold sammen
Læs mere

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og HR-chefen Randi er i fuld gang med at bestille julegaver til virksomhedens 300 medarbejdere. Gennem de sidste år har opskriften på den gode julegave til medarbejderne lydt på seks gode flasker vin, en flaske portvin, en juleand og spandevis af poser med chokolade, lakrids og nødder.

Nogle mener dog, at man med gaven ikke tager hensyn til virksomhedens vegetarer eller de medarbejdere, der ikke drikker alkohol. Randi har endnu ikke fået klager, men fem-seks medarbejdere har den seneste uge været forbi for at foreslå, at der bliver lavet nogle variationer af julegaven.

Randi synes, at det er ret besværligt at skulle lave forskellige gaver, og hun er også bange for, at der lige pludselig skal tages særhensyn til en helt masser andre grupper også, for eksempel nøddeallergikere og laktoseintolerante. Omvendt kan hun godt se en pointe i, at alle får en gave, de kan bruge til noget.