Når chefen uddeler kollektiv skideballe på intranettet

Hvad gør mellemlederen, når vedkommende bliver fanget i en konflikt mellem medarbejderne og den øverst chef. Deltag i ugens dilemma.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en lidt stille tid med mindre aktivitet end vanligt sætter direktøren for en virksomhed med 88 ansatte sig til tasterne: Han skriver i et opslag på virksomhedens intranet, at han har fået nok af, at medarbejderne sløser med arbejdstiden, holder for lange pauser, møder for sent, går for tidligt og sludrer for meget ved kaffemaskinerne. Direktøren er direkte i sit sprog og beder med store bogstaver medarbejderne om at stramme op – ellers vil det få konsekvenser, forstås det.

Der går ikke mange minutter, før direktørens indlæg på intranettet debatteres flittigt blandt de 88 medarbejdere. De føler sig talt ned til og er stødte over, at direktøren skærer alle over en kam. Samtidig snakkes der om, hvad direktøren i virkeligheden ved om, hvordan medarbejderne udfører deres opgaver. Hvornår har han sidst udvist ægte interesse eller givet anerkendelse for et godt resultat?

Regnskabschefen med direkte reference til direktøren overvejer, hvordan han skal forholde sig. Han forstår, hvordan medarbejderne opfatter direktørens bandbulle. Men skal han gå til direktøren og forsøge at få ham til at forstå, at hans kommunikation er uheldig?