Når chefen ikke vil pressetrænes

Hvad gør du, når den nye direktør tror, at han er bedre til at håndtere pressen, end han egentlig er? Deltag i Ugens Dilemma her.

Foto: Czanner

Du er kommunikationschef i et forsikringsselskab, hvor I netop har fået et nyt medlem af direktionen. Den nye direktør bliver ansvarlig for et område, som af og til har pressens kritiske bevågenhed.

Derfor har du som en selvfølge inviteret ham til en session, hvor I sammen kan tale om faldgruber og budskaber i forhold til potentielle pressesager, hvor direktøren kommer til at være talsmand. Men din anmodning er blevet afvist.

Den nye direktør mener ikke, at han har behov for assistance i forhold til pressehåndtering. Han fortæller, at han fra sin tidligere arbejdsplads har gode erfaringer med pressen.

For en sikkerheds skyld har du researchet lidt på direktørens baggrund, og du har da også fundet adskillige klip på nettet med hans tidligere tv-interviews. Men du deler desværre ikke direktørens vurdering af, at der ikke er behov for lidt coaching. Du er mildest talt ikke imponeret, og nu gruer du for, at direktøren kan komme til at skade forsikringsselskabets brand, når han fremover skal udtale sig.

Hvad gør du?