Når chefen gerne vil af med en medarbejder

IT chefen vil gerne erstatte en medarbejder med en, der er dygtigere. Deltag i ugens dilemma her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er IT chef i en mellemstor privat virksomhed, hvor du har personaleansvar for to medarbejdere. Den ene, Hans, kunne du godt tænke dig at skifte ud.

Hans har været ansat i virksomheden i 10 år, og du synes, han fagligt er gået i stå. Du blev selv ansat som IT chef i virksomheden for et års tid siden, og du har altså ”overtaget” Hans som en del af pakken. I har ikke god kemi, og du oplever ham som en stopklods i forhold til nye tiltag. Du kunne faktisk godt tænke dig at komme af med Hans og i stedet ansætte en medarbejder, som du kender fra din tidligere arbejdsplads. Du er sikker på, at den pågældende både vil være dygtigere og billigere rent lønmæssigt.

Du har flere mulige veje at gå: Du har bemærket, at Hans ofte holder længere frokostpause, end han er berettiget til i sin kontrakt. Og du har også lavet et par stikprøver ved at sammenligne firmaets videoovervågning ved indgangen og Hans’ tidsregistrering. Stikprøverne afslørede, at Hans en gang imellem registrerer et kvarters længere arbejdstid end videoovervågningen dokumenterer.

Som sådan har du altså mulighed for at afskedige Hans på grund af snyd med tidsregistrering og for lange pauser. Men det er jo ikke den reelle grund, og du er i tvivl om, hvad du skal gøre.